Flowers on Wood

REFERENSSEJÄ

YMPÄRISTÖTUOTTEITA

salainenpuutarha.jpg
salainenpuutarha2.jpg
salainenpuutarha3.jpg

Keravan keskustassa sijaitsee Sinkan taidemuseon “salainen puutarha”. Abau Design toteutti puutarhaan kaksi kaarevaa seinää, joissa on pyöreät penkit ja pöydät. Seiniin on leikattu suurempia aukkoja ikkunoiksi, sekä pieniä aukkoja köynnöskasvien tartuntapinnaksi. Ilmava ja leikkisä kokonaisuus kutsuu viihtymään. Materiaaleina corten-teräs ja lehtikuusi.

jäteasema.jpeg
jäteasema2.jpeg
jäteasema3.jpeg

Järvenpään hautausmaalle asennettiin kaksi jäteasemaa yleisilmeen siistimiseksi. Materiaaliksi valittiin tyylikäs, pitkäikäinen ja ympäristöön istuva corten-teräs myös siksi, että jäteastioita tyhjennetään koneellisesti. Corten-teräs sietää kolhuja ja kolhiintunut pinta patinoituu jälleen suojaavaksi ruosteeksi. Corten-teräs on myös kierrätettävä materiaali.

kivipöytä.jpg
kivipöytä2.jpg
kivipöytä3.jpg

Lahden Läntisen hautausmaan muistolehdossa on hieno graniittinen kivipöytä. L-kirjaimen muotoisen pöydän toinen sivu on kynttilöille, toinen kukkamaljakoille. Omaiset ovat löytäneet pöydän ja se on ilahduttavasti aivan täynnä kukkia.

kasviastia.jpeg
kasviastia2.jpg
kasviastia3.jpg

Monikäyttöinen istutusastiamme Porvoon Näsinmäen kauniilla hautausmaalla. Istutusastiaa voi säädettävän pohjalevyn ansiosta käyttää puille, pensaille, kukkaistutuksille. Astian voi eristää, mikä pidentää kylmänarkojen kasvien elinkaarta. Hautausmaalla astiaa voidaan käyttää myös kukkasuppiloille ja talvisin kynttilöille.

porvoomusta.jpg
porvoomusta2.jpg
porvoomusta3.jpg

Monikäyttöinen istutusastiamme voidaan tehdä corten-teräksen lisäksi myös sinkitystä teräksestä, jolloin astian voi pinnoittaa asiakkaan valitsemalla värisävyllä. Porvoon sirottelualueen astioiden väriksi valittiin musta, jotta ne sopivat yhteen muistomerkkien kanssa. Näissä astioissa on kesäaikaan kukkasuppiloille suunnitellut reikälevyt. Talviaikaan reikälevyt poistetaan, ja astiaa käytetään kynttilöille.

levonkaarikyltti.jpeg
levonkaarikyltti2.jpg
levonkaarikyltti3.jpg

Teräksinen kylttimme voidaan pinnoittaa eri sävyillä, jotta se sopii harmonisesti ympäristöön kuin ympäristöön. Taustalla Levon hautausmaan sirottelualueen upea muistoseinä, Levon Kaari, mikä asennettiin syksyllä 2020. 

korsomuistopöytä.jpeg
korsomuistopöytä3.jpeg
korsomuistopöytä2.jpeg

Korson kirkon pienelle ja idylliselle hautausmaalle voi haudata jatkossakin uusien muistopöytiemme ansiosta. Holvihautojen lukitut luukut jäävät huomaamattomasti niiden päälle suunniteltujen suurten pyöreiden muistopöytien sisään. Kirkon seinustalla on myös kolme suunnittelemaamme muistomerkkiä, joiden sisällä on piilokiinnitys muistolaatoille.

nastolankivipöytä.jpeg
nastolankivipöytä2.jpeg
nastolankivipöytä3.jpeg

Kivinen pöytä istutuksia tai kynttilöitä varten. Pöydän reunalle voi myös istahtaa. Taustalla suunnittelemamme muistolaatoin varustellut kiviristit Nastolan hautausmaan uurnametsässä.

Hämeenlinnaan asennetut uudet AITTA -malliston penkit sopivat sekä puistoympäristöön että veden läheisyyteen. Hirret ovat peräisin vanhasta riihestä Hartolasta, Onalin tilalta. Aikaisin rakennuksesta löydetty vuosilukumerkintä on 1854.

Uudet, kesäiset NAANTALI -malliston penkit sekä aurinkotuolit Naantalin laitureilla.