top of page

Upeat, vankat ja kestävät AITTA-malliston kalusteet tehdään massiivisesta hirrestä. Puumateriaali voi olla uutta hirttä tai vanhaa, käytöstä poistettua kierrätyshirttä. 
 

Jos olet kiinnostunut ulkokalusteistamme tai etsit sopivia kalusteita kohteeseesi,
ole yhteydessä.
Me autamme toteuttamaan visiosi!

Uusi kalustemallisto, jonka inspiraationa on kierrätetty, käytöstä poistettu hirsi.

 

Wood

Kierrätetyn hirren alkuperä on tiedossa, ja niistä tehdyillä kalusteilla on historiaa.

hirsikuva5.jpg

LUONNOLLINEN MITOITUS

Kierrätyshirttä käytettäessä kalusteet mitoitetaan hirren alkuperäisten mittojen mukaan. Uudella hirrellä mitoitus vapaa.

hirsikuva4.jpg
hirsikuva6.jpg

MONIPUOLINEN MALLISTO

AITTA -mallistossa on kalusteita kaikkiin tarpeisiin

hirsikuva7.jpg
Historiatieto on saatavilla
hirsikuva8.jpg
Linkki alkuperään
voidaan sijoittaa eri
kohtiin
Asennus: Piilokiinnitys
Materiaalit: Vanha pelastettu puu & teräs
Mitoitus voidaan räätälöidä

TUOTTEET

AITTA-penkki.jpg
AITTA-penkki-ss3.jpg
AITTA-penkki-ss2_edited.jpg
Asennus: Pinta- tai piilokiinnitys
Materiaalit: Vanha pelastettu puu & teräs
Mitoitus voidaan räätälöidä
pyöreäpenkkimitat.jpg
AITTA-piknik-ss.jpg
aitta-pyöräteline.jpg

Materiaalit & Värit

Kun Aitta valmistetaan kierrätyshirrestä: 

AITTA-malliston tuotteet valmistetaan tarpeettomina purettavien rakennusten massiivipuisista hirsirungoista. Pelastamalla raaka-aineen uuteen käyttöön jatkamme sen käyttöikää merkittävästi pelastaen samalla pienen osan maailmaa. Purettavilla rakenteilla on tekijänsä, historiansa, tarinansa, jotka haluamme myös materiaalissa säilyttää. Kaikki käytettävät puumateriaalit ovat 100% kierrätettyjä sekä kierrätettävissä. Käyttämiemme materiaalien ikä saattaa olla jopa satoja vuosia. 

 

Nämä tuotteet ovat esimerkkejä todellisesta kiertotaloudesta, jossa käytettävät materiaalit ovat paikallisia sekä niistä valmistetut tuotteet kestäviä, pitkäikäisiä ja ulkonäöltään aikaa kestäviä. Mallistoon voi käyttää myös muista kuin vanhoista rakennuksista kierrätettyä puuta. Jalat, tukirakenteet sekä muut tarvittavat osat valmistetaan kierrätettävästä CorTen-teräksestä tai kuumasinkitystä teräksestä. Jälkimmäinen voidaan haluttaessa pinnoittaa jauhemaalaamalla RAL-väreissä.

AITTA-materiaalikuva2.jpg
AITTA-materiaalikuva1.jpg

Mitoitus

AITTA-mittakuva.jpg

AITTA-malliston tuotteet on suunniteltu modulaariksi ja siten niistä voidaan rakentaa laajempiakin kokonaisuuksia. Selkeä muotokieli ja mallistokohtaisen mitoituksen ansiosta eri tuotteita voidaan yhdistellä vaativimpiinkin tarpeisiin. Pelastettavan materiaalin luonteenomainen mitoitusvaihtelu on ratkaistu selkeällä muotokielellä sekä yksinkertaisilla ja kestävillä detaljeilla. Mitoitusta on mahdollista tarkentaa asiakkaan toiveiden mukaan.

 

Koot: Hirsien kantit 15-25 cm, kalusteiden syvyys riippuu hirsien lukumäärästä, pituus vapaasti valittavissa. Materiaalin kierrätysluonteesta sekä sen saatavuudesta johtuen vaihtelua mitoissa, ulkonäössä sekä iässä voi ilmetä. Käytettävien materiaalien valinta sekä lopulliset mitat hyväksytetään ennen valmistusta.

bottom of page