top of page

YMPÄRISTÖÄ KUNNIOITTAEN

Abau Design syntyi vuonna 2016 perustetun Absentus Oy:n rinnalle, kun yhtiön tuotevalikoimaa laajennettiin hautausmaakalusteista kaupunki- ja ympäristökalusteisiin. Kalusteita kehitettiin Abau Design -mallistonimen alla, kunnes vuonna 2022 Abau Design eriytettiin omaksi yrityksekseen.
 
Tavoitteemme on luoda harmonisia ja yhtenäisiä kalustekokonaisuuksia kohteisiin, joissa toivotaan omaleimaista, erityistä ilmettä. Tyypillisiä kohteita ovat kaupunkikeskustat ja kävelykadut, puistot ja ulkoilualueet, koulut ja päiväkodit, sekä esim. taloyhtiöiden, hotellien tai liikerakennusten piha-alueet. 

Tuotteidemme kantavana ajatuksena on käytännönläheinen, toimiva ja kestävä suunnittelu, joka on puettu ympäristöön soveltuvaan ulkoasuun, ja jonka voi viimeistellä omilla materiaalivalinnoilla. Näin lopputulos on persoonallinen ja ympäristöään kunnioittava. Työmme jäljen tunnistaa uniikista ja kullekin kohteelle omaleimaisesta viimeistelystä. Tämä lähestyminen yhdistettynä skandinaaviseen muotoiluun on tuonut meille kiitosta.

DESIGN-FILOSOFIAMME

Olemme erikoistuneet arvokkaiden kulttuuri- ja kaupunkiympäristöjen kalustamiseen korkealaatuisilla ulkotilakalusteilla. Jokainen kalustekokonaisuus on jollain tapaa erityinen.
 
Suunnittelemamme tuotteet ovat kauniita ja käytännöllisiä ja modulaarisina ne soveltuvat hyvin eri mitoitustarpeisiin. Yhdessä käytettynä ne muodostavat laajempia tuoteperheitä, mikä mahdollistaa ympäristön kokonaisvaltaisen kalustamisen visuaalisesti yhdenmukaisilla tuotteilla.
 
Toimimme materiaaliriippumattomasti tarjoten tuotteillemme aina parhaat mahdolliset materiaalit asiakkaiden ja ympäristön yksilöllisten tarpeiden mukaan. Jokaisella materiaalilla on omat vahvuutensa ja luontaiset ominaisuutensa, joiden ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää suunniteltaessa ajattomia ja pitkäikäisiä tuotteita. Tästä ymmärryksestä syntyvät ainutlaatuiset Abau Design -malliston tuotteet.


VENUSTAS | UTILITAS | FIRMITAS

Roomalainen arkkitehti Marcus Vitruvius Pollio määritteli yli 2000 vuotta sitten arkkitehtuurille kolme päämäärää: venustas, utilitas, firmitas eli kauneus, käyttökelpoisuus ja kestävyys. Jokainen näistä on itsessään perustavanlaatuinen, mikään ei ole toista tärkeämpi.
 
Arkkitehtuurin on tehtävä oikeutta kaikille kolmelle tasavertaisesti – arkkitehtuuri on synteesi. Suunnittelun laatua mitataan tiedon, kokemuksen, kulttuurikäytäntöjen ja taiteellisen intuition harmonisella integraatiolla.

Ilkka Kankare

I

Toimitusjohtaja

I

ABAU DESIGN

Ympäristökalusteet ja suunnittelupalvelut

ilkka.jpg
Design from Finland logo.png
luotettavakumppani.jpg
Contact
bottom of page