YMPÄRISTÖÄ KUNNIOITTAEN

Abau Design syntyi vuonna 2016 perustetun Absentus Oy:n rinnalle, kun yhtiön tuotevalikoimaa laajennettiin hautausmaakalusteista kaupunki- ja ympäristökalusteisiin. Ympäristökalusteita kehitettiin Absentuksessa oman Abau Design -mallistonimen alla, kunnes vuonna 2022 Abau Design eriytettiin omaksi yrityksekseen, joka keskittyy puhtaasti ulkokalusteisiin.
 
Tavoitteemme on luoda harmonisia ja yhtenäisiä kalustekokonaisuuksia kohteisiin, joissa toivotaan omaleimaista, erityistä ilmettä. 

 

Hyviä kohteita ovat kaupunkikeskustat ja kävelykadut, puistot ja ulkoilualueet, koulut ja päiväkodit, sekä esim. uusien asuinalueiden, hotellien tai yritysten pääkonttorien piha-alueet. 

 

Tuotteidemme kantavana ajatuksena on käytännönläheinen, toimiva ja kestävä suunnittelu, joka on puettu ympäristöön soveltuvaan ulkoasuun, ja jonka voi viimeistellä omilla materiaalivalinnoilla. Näin lopputulos on persoonallinen ja ympäristöään kunnioittava. Työmme jäljen tunnistaa uniikista ja kullekin kohteelle omaleimaisesta viimeistelystä. Tämä lähestyminen yhdistettynä skandinaaviseen muotoiluun on tuonut meille kiitosta.

DESIGN-FILOSOFIAMME

Olemme erikoistuneet arvokkaiden kulttuuri- ja kaupunkiympäristöjen kalustamiseen korkealaatuisilla ulkotilakalusteilla. Jokaisen kalustekokonaisuuden tulee olla jollain tapaa aivan erityinen.
 
Suunnittelemamme tuotteet ovat kauniita ja käytännöllisiä ja modulaarisina ne soveltuvat hyvin eri mitoitustarpeisiin. Yhdessä käytettynä ne muodostavat laajempia tuoteperheitä, mikä mahdollistaa ympäristön kokonaisvaltaisen kalustamisen visuaalisesti yhdenmukaisilla tuotteilla.
 
Toimimme materiaaliriippumattomasti tarjoten tuotteillemme aina parhaat mahdolliset materiaalit asiakkaiden ja ympäristön yksilöllisten tarpeiden mukaan. Jokaisella materiaalilla on omat vahvuutensa ja luontaiset ominaisuutensa, joiden ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää suunniteltaessa ajattomia ja pitkäikäisiä tuotteita. Tästä ymmärryksestä syntyvät ainutlaatuiset Abau Design -malliston tuotteet.

VENUSTAS | UTILITAS | FIRMITAS

Roomalainen arkkitehti Marcus Vitruvius Pollio määritteli yli 2000 vuotta sitten arkkitehtuurille kolme päämäärää: venustas, utilitas, firmitas eli kauneus, käyttökelpoisuus ja kestävyys. Jokainen näistä on itsessään perustavanlaatuinen, mikään ei ole toista tärkeämpi.
 
Toisin kuin muut taiteet, arkkitehtuurin on tehtävä oikeutta kaikille kolmelle tasavertaisesti – arkkitehtuuri on synteesi. Suunnittelun laatua mitataan tiedon, kokemuksen, kulttuurikäytäntöjen ja taiteellisen intuition harmonisella integraatiolla.
Design from Finland logo.png
luotettavakumppani.jpg