top of page

YMPÄRISTÖÄ KUNNIOITTAEN

Abau Designin tarina sai alkunsa yksinkertaisesta ideasta: uudistaa ulkotiloja kestävillä kalusteratkaisuilla, jotka sulautuvat maisemaan saumattomasti. Inspiraatiota ammennetaan Suomen upeasta luonnosta, ja olemme ylpeitä siitä, että käytämme paikallisesti hankittuja materiaaleja aina kun mahdollista. Teemme tiivistä yhteistyötä suomalaisten urakoitsijoiden ja luovien kykyjen kanssa, oli kyse sitten kaupunkien katualueista, puistoista, virkistysalueista, tai esim. koulujen ja asuinkorttelien pihoista.

 

Abau Design sai alkunsa vuonna 2017 toimintansa aloittaneesta suunnittelutoimistosta, jonka perustajiin kuuluivat Ilkka Kankare ja hänen arkkitehtiystävänsä. Ajan myötä ulkokalusteiden suunnittelu eriytyi omaksi liiketoiminnakseen, ja vuonna 2022 perustettiin itsenäinen Abau Design Oy. Ilkka, entinen liikkeenjohdon konsultti, innostui ekosysteemipohjaisista toimitusmalleista sekä startup-liiketoiminnan joustavuudesta ja ketteryydestä. Aluksi yrityksessä työskentelivät vain kaksi henkilöä - Ilkka sekä toimitusjohtajana että myyntipäällikkönä ja Jussi kalustesuunnittelijana. Tänään Abau Design yhdistää lahjakkaan suunnittelutiimin ja useita loistavia kumppaneita ympäri Suomea.

 

Suunnittelufilosofiamme keskiössä on omistautuminen Roomalaisen arkkitehti Vitruviuksen yli 2000 vuotta sitten asettamiin ajattomiin kauneuden, käyttökelpoisuuden ja kestävyyden periaatteisiin "venustas, utilitas, firmitas". Jokainen kaluste suunnitellaan huolellisesti näiden periaatteiden mukaisesti, luoden modulaarisia tuoteperheitä, jotka sopeutuvat vaivattomasti erilaisiin tilallisiin vaatimuksiin.

 

Ympäristön kunnioittaminen on keskeistä toiminnassamme. Tavoitteenamme on luoda kalustemallistoja, joilla on pitkä elinkaari ja kevyt ekologinen jalanjälki. Tarjoamme mukautettavia vaihtoehtoja ja hyödynnämme kestäviä käytäntöjä koko tuotantoprosessimme ajan varmistaaksemme, että jokainen Abau Designin luomus on ainutlaatuinen ja ympäristötietoinen.

 

Jatkamme kasvua ja innovaatioita sitoutuneina laatuun ja kestävyyteen. Olivatpa kyseessä sitten kaupunkikeskukset, puistot tai asuinalueet, Abau Design omistautuu tekemään ulkotiloistaa kutsuvia, toiminnallisia ja ympäristöä kunnioittavia. Liity mukaan missioomme!

Ilkka Kankare

I

Perustaja

I

ABAU DESIGN

Ympäristökalusteet ja suunnittelupalvelut

ilkka.jpg

Abau Design

c/o Maria 01
Lapinlahdenkatu 16

Helsinki, Uusimaa 00180, FI

Design from Finland logo.png
luotettavakumppani.jpg
Contact
bottom of page