top of page

MATERIAALIT

UUSI MATERIAALI : 100 % KIERRÄTYSMUOVI

 

Joissain kohteissamme kalusteisiimme on toivottu mahdollisimman huoltovapaita ja kestäviä materiaaleja. Uutena vaihtoehtona tarjoamme penkkeihin 100% kierrätysmuovista valmistettuja, 100% kierrätettäviä muovilankkuja, jotka näyttävät ja tuntuvat puulta. Värivaihtoehtoina on mm. ruskea, harmaa ja musta. Lankun pinta voidaan toteuttaa sileänä tai puun kuvioilla.

Kierrätysmuovi kuulostaa yllättävältä ja ehkä oudolta valinnalta ulkokalusteiden materiaaliksi, mutta käyttämämme materiaali tuntuu ja näyttää erittäin laadukkaalta, ja sen käytöstä ulkokalusteissa on jo paljon käytännön kokemusta. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Used Plastic Bottle on Beach

Esimerkkipaloja:

kierrätysmuovi_kapea_musta.jpg
kierrätysmuovi_paksu_harmaa.jpg
kierrätysmuovi_leveä_harmaa.jpg

Puu

Puu on luonnon materiaali ja siksi se ei ole koskaan tasalaatuista. Puuhun kuuluu värivaihtelut, halkeamat sekä muut epätäydellisyydet. Käytämme  huolellisesti valittua vanhaa ja käytettyä puumateriaalia purettavista rakennuksista ja rakennelmista. Käytämme kaikkia tarkoitukseen soveltuvia puulajeja saatavuudesta riippuen.

Esimerkiksi AITTA-kalusteiden puuosat voidaan jättää käsittelemättä, jolloin sään vaikutuksesta puun väri syvenee ja sulautuu ympäristöönsä. Prosessi on luonnollinen ja värivaihtelut ovat yleisiä riippuen mm. auringon uv-säteilystä ja kosteusolosuhteista. Laadukas puumateriaali on usein kestävää ulkotiloissa myös käsittelemättömänä, mutta kokemuksemme perusteella puuosa joskus joudutaan korvaamaan uudella puun luonnollisen ikääntymisen vuoksi. Tämä on helppoa, tuotteidemme modulaarisen rakenteen sekä yksinkertaisten liitosdetaljien ansiosta.

Jos haluat säilyttää puun alkuperäisen ulkonäön, on puuta mahdollista käsitellä öljyllä. Tämä hidastaa puun luonnollista haalistumista / harmaantumista ja auttaa sitä pitämään kosteutta. Koska öljy luo suojaavan kerroksen, se auttaa myös torjumaan vettä ja likaa. Puun elinikään sillä ei kuitenkaan ole merkittävää vaikutusta. Käsittely on hyvä toistaa 6–12 kuukauden välein valitusta menetelmästä ja sääolosuhteista riippuen, jotta puu toivottu ilme säilyisi. Markkinoilla on useita sopivia tuotteita puun käsittelyyn.

 

Puun kosteus voi vaihdella käytössä. Ajan myötä puun kosteusprosentti saavuttaa ympäröivän ilmakehän olosuhteet, minkä seurauksena puu kutistuu tai laajenee. Ensimmäisen vuoden aikana puu kutistuu yleensä eniten, mikä voi johtaa halkeamiin ja muodon muutoksiin. Siksi on suositeltavaa kiristää mahdolliset ruuviliitokset joka kuukausi ensimmäisen vuoden aikana.

AITTA-materiaalikuva2.jpg

Teräs

KUUMASINKITTY TERÄS

Ylläpito: Putsaa vuosittain vedellä ja miedolla pesuaineella.

 

JAUHEMAALATTU TERÄS Ylläpito: Putsaa vuosittain vedellä ja miedolla pesuaineella. Korjaa syvät naarmut välittömästi.

 

RUOSTUMATON TERÄS Ylläpito: Putsaa vuosittain vedellä ja miedolla pesuaineella. Käsittele ruostumattoman teräksen hoitoaineella valmistajan ohjeiden mukaisesti. Ruostumattoman teräksen ruostuessa metalliosien hiekkapuhallus tai hionta saattavat ratkaista ongelman.

 

CorTen-TERÄS Ylläpito: Ei edellytä erityisiä hoitotoimenpiteitä. Graffitit voidaan usein poistaa painepesurilla - sitkeimmät tahrat voidaan poistaa hiekkapuhaltamalla metallipinnat. Corten pinta on osittain huokoinen ja siksi ilmansaasteet voivat tummentaa ruostepintaa. Lian ja ruosteen voi poistaa kokonaan hiekkapuhaltamalla, jonka jälkeen teräspintaan muodostuu jälleen pikkuhiljaa Corten-teräkselle ominainen punaruskea ruostepinta. Ruostuminen on metallin luonnollinen oksidoitumisprosessi ja syntyvässä pinnassa saattaa olla väri- ja kuviovaihtelua.

 

Mahdollisesti alustaan syntyvät ruostejäljet voidaan poistaa alustan pinnalle (esim. kivipinnoille) suunnitelluilla ruosteenpoistoaineilla. On tärkeää kuitenkin selvittää juuri kyseiselle pintamateriaalille sopiva käsittelyaine sekä noudattaa valmistajan ohjeita.

AITTA-materiaalikuva1.jpg
Design from Finland logo.png
bottom of page